Zabbix – Cost effektiv overvågning og monitorering

Scott/Tiger - IT konsulenthus / DBA  / Zabbix – Cost effektiv overvågning og monitorering

Zabbix – Cost effektiv overvågning og monitorering

Scott/Tiger bruger i dag Zabbix til overvågning og monitorering af +20 kunders servere, databaser og netværk. Det gør, at vi på en cost effektiv måde får overvåget vores kunders IT-miljøer og kan reagere hurtigt og effektivt på eventuelle alarmer.

Zabbix adskiller sig markant fra de øvrige udbydere

Der findes mange værktøjer på markedet i dag, til overvågning og monitorering af it systemer. De traditionelle værktøjer kan f.eks. være SCOM fra Microsoft, Open View fra Microfocus, Tivoli fra IBM osv. Alle disse tools er kendetegnet ved at de kan løse stort set alle opgaver indenfor deres områder. F.eks. er det ingen overraskelse at SCOM er særlig god til Microsoft teknologi. Der er dog tre ting, der trækker ned ved disse traditionelle og leverandørstyrede teknologier:

  1. De dækker specielt deres leverandørs egen teknologi stak, mens det kniber mere med konkurrenternes teknologi!. Det er særligt et problem for de kunder som har mere heterogene miljøer, bestående af f.eks. flere forskellige databaser! Her burde man forvente, at du kan nøjes med et monitoreringstool, som dækker alle databaseplatforme lige godt.
  2. Ved mange af de traditionelle monitoreringstools er der en høj indlæringskurve. Produkterne kan som regel rigtig meget, hvilket ofte betyder at kunden skal sætte sig ind i rigtige mange functions/features før man reelt set kan komme i gang. Konsekvensen af dette er, at der kan gå alt for lang tid inden man får implementeret løsning og hermed får værdi af denne.
  3. De traditionelle tools er dyre og du skal betale såvel en initiel investering for produkterne, ligesom du skal betale et årligt support/vedligeholdelsfee. Hertil kommer at du ofte skal betale for ekstra funktionalitet, som f.eks. hvis du har SCOM fra Microsoft og du så ønsker at anvende værktøjet til f.eks. Oracle.

Ovenstående 3 punkter er alle medvirkende til at Scott/Tiger satser på Zabbix, som monitoreringsplatform.

Open Source værktøj med uanede muligheder

Vi ønsker at kunne tilbyde vore kunder en platform, der dækker i såvel bredden som i dybden hos vore kunder. Vi kan således monitorere flere slags databaser, servere, applikationsservere, routers, switches m.m., og vi har pt. endnu ikke mødt begrænsningen.

Vi oplever tillige en kort indlæringskurve og formår at kunne opsætte målepunkter hurtigt og effektivt hos vore kunder. Hertil kommer, at vi med en koncentreret indsats gør vores kunder i stand til at kunne opsætte egne målepunkter, lave egne dataudtræk og selv at kunne lave grafer og dashboards.
Det bedste er dog, at Zabbix er et gratis Open Source produkt, som hverken kræver initial investering eller et fast årligt support og vedligeholdelsesfee.

Flere af vore kunder har udtrykt undren over, at man får et så bredt og dybt favnende værktøj for ingen penge. Men den er god nok. Vi kan på det varmeste anbefale Zabbiz.

Zabbix partner

Scott/Tiger er for nyligt blevet den første Zabbix partner i Norden. Hvis du er interesseret i at læse mere om det, så læs denne artikel:
https://scott-tiger.dk/da/zabbix-partner/

Kontakt os for mere info

Ønsker du at vide mere om Zabbix og om Scott/Tigers services, så kontakt Ole Kramer fra Scott/Tiger på tlf 2441 0630 eller på e-mail ole.kramer@scott-tiger.dk.